Kjøpe eller selge? Snakk med en av våre meglere!
Tel: +47 41 55 23 00

Fra forsikringsrådgiver til maskinmegler

Etter tretten år i forsikringsbransjen var tiden inne for beiteskifte. Da selskapet PlusTech AS var på jakt etter flere dyktige ute-meglere, ble valget enkelt for Espen Pettersen fra Trondheim. Nå besøker han kunder fra Stryn til grense Jakobselv.

Som den ferskeste i staben starter han allikevel ikke helt på bar bakke. Pettersen kjenner språket i bransjen og kan skilte med en bred kundemasse. Som tidligere bedriftsrådgiver innen entreprenører og transport, tror han det er enklere å få innpass hos kundene.

- Jeg kjenner bransjemarkedet godt og trivselen er stor. Folk er enkle å forholde seg til og kommunikasjonen er ærlig og direkte. Det liker jeg, sier han engasjert.

 

Rekordvekst

Trønderbedriften PlusTech så dagens lys i 2002. Nå satser de enda sterkere med et bredere nedslagsfelt innen anlegg, lastebil og industri. Selskapet omsatte for 175 millioner i 2014. En økning på 60 millioner sammenlignet med året før. Bedriften utvidet med flere distrikts meglere tidligere i år. Megler Jan Inge Solem hadde tidligere distrikt Trøndelag, men flyttet til Oslo og jobber nå for bedriftens kunder på Øst- og Vestlandet.

Dagens markedssituasjon er gunstig, og bidrar til at PlusTech får bedre tilgang på brukte maskiner og lastebiler. Samtidig vurderer flere å kjøpe brukt for å spare penger. For selskapet PlusTech gir markedssituasjonen rekordvekst.

Tar hele jobben

For Pettersen betyr dette om lag hundre reisedager årlig med hovedfokus på distriktet fra Møre og Romsdal til Finnmark. Dødtid er det lite av, noe som passer han som hånd i hanske.

- Jeg er glad i å være på farten, og å gi kundene gode opplevelser. Det økende behovet for hjelp til å selge brukte maskiner er tydelig. Med vår assistanse kan vi tilby kundene våre forutsigbarhet og kjøp og salg til riktig pris. Vi tar oppdraget fra A til Å og sikrer en effektiv og sikker handel, avslutter Pettersen.

Bred erfaring

Daglig leder Karstein Berg tror fremgangen skyldes bedre tilgang på maskiner rundt omkring i verden.

– Etterspørselen etter brukte norske maskiner er stor. Mange av våre meglere har over ti års erfaring og kjenner markedet godt. Vi er landsdekkende og i stadig vekst. Det er svært positivt med flere dyktige meglere på plass. Nå selger- og tilbyr vi maskiner i hele verden, sier Berg.